Nagyításhoz kattintson a képre!

Balatoni Hal- és Borünnep

Május 26. és 29. között minden nap borbemutatók, borvásár és balatoni halak kóstolója vár a balatonfüredi parton.

Balatonfüred nyárnyitó gasztro-kulturális rendezvénysorozata a Balatoni Hal- és Borünnep. A rendezvény felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos borosgazdákra, a vendéglátókra. Füred a reformkorban a magyar progresszív értelmiség gyülekezőhelye volt, s ez az ünnep is ilyen alkalom. A kezdeményezés mára Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetünk eszmét jelenről, jövőről vagy a múltról. A borbemutatókhoz és borkóstolókhoz remek koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is kapcsolódik.

2023. május 26 - 29.
Tagore sétány - Balatonfüred

Május 26-tól négy napon keresztül a XXI. Balatoni Hal- és Borünnep várja szeretettel a Tagore sétányon az érdeklődőket, ahol a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászatai települnek ki. A gasztronómia szerelmeseinek a borokhoz illő sajtok-, valamint a helyi éttermek által nyújtott balatoni halételek nyújtanak felülmúlhatatlan élményt.

A pünkösdi hétvégére eső rendezvény sorában gyermekelőadások és foglalkoztató programok, játszóházak, gyermek horgászverseny, koncertek várják az érdeklődőket, a fellépők sorában a Góbé zenekar, Szarka Gyula (Ghymes), Petruska András, Maszkura és Kathy Zsolt, a Füred Dixieland Band, Szalóki Ági gyermekkoncertje, a Bergengóc, Zenegóc teszik teljessé a fesztivált.

A Múzeumi Gyermeknap és a Városi Gyermeknap szombaton és vasárnap végig kíséri a nagyszínpad programjait a múzeumokban és a Kisfaludy színpadon.

Tagore sétány

Nemzeti Parkok Kitelepülése
Látogatóink átfogó képet kapnak hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról. Az ország minden tájáról érkeznek termelők, hogy különleges termékeiket kóstoltassák, bemutassák, vásárlásra kínálják. Garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.
 

Települések Balatonfüred közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Balatonfüred
 • CÍM
  Tagore sétány
 • TELEFON
  87 580480,
 • NYITVATARTÁS
  05.26-05.29 - 
Programtípus
 • Családi programok, Gasztronómia
helyszín
 • Balaton, Borvidéken
Település ismertető
 • Balatonfüred

  Balatonfüred a Balaton északi partján, Veszprém megyében fekvő, lankás dombok által körülölelt 13.500 lakosú kisváros. A városon halad át a 71-es főút, valamint a Budapestről Tapolc...

Szállások Balatonfüredenés környékén


További találatok: | | |