Magyar Olajipari Múzeum - Zalaegerszeg

látnivalók Zalaegerszegen

Magyar Olajipari Múzeum - Zalaegerszeg

align=right A Magyar Olajipari Múzeum országos gyűjtőkörű szakmúzeum, amelyet 1969-ben alapítottak. Célja, hogy gyűjtse, feldolgozza és bemutassa a magyarországi szénhidrogénipar több mint százéves történetét, tárgyait és dokumentumait. 1993-ban a Zsigmondy Vilmos gyűjtemény is a múzeumban kapott helyet, azóta a vízbányászat emlékei is bemutatásra kerülnek a termekben.

1995-től a MOL Rt. Vecsési Üzemében láthatók a kőolaj- és földgáz csővezetéki szállítás tárgyi, írásos és képi emlékei. Múzeumunk ezen filiáját egyenlőre csak a szakmai közönség látogathatja.

align=left Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeum szomszédságában lévő, 30 000 m2 területű állandó szabadtéri kiállításon a látogatók a szénhidrogénipar (bányászat, feldolgozás, szállítás) műszaki emlékeit tekinthetik meg; állandó kiállítótermeiben az iparág technológiai folyamatait, történetét, valamint a múzeum jelentős, szép kivitelű ásványgyűjteményét ismerhetik meg; szoborparkjában pedig kiemelkedő hazai szakemberek mellszobrait láthatják.

Egyéb gyűjtemények, valamint Dr. Papp Simon geológus, egyetemi tanár emlékszobája Zalaegerszegen, a Wlassics Gyula utca 13. szám alatti épületben találhatók.

További információk:
Magyar Olajipari Múzeum
8900 - Zalaegerszeg
Wlassics Gyula utca 13.
Település ismertető
  • Zalaegerszeg

    Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város, 62 ezer fő lakossal. A Nyugat-Dunántúlon, a Zala folyó két...

Zalaegerszegi és környéki programok

Szállások Zalaegerszegen



és környékén