Wellnessfürdő helyett káosz Egerszalókon

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Wellnessfürdő helyett káosz Egerszalókon

Feltöltve: 2007-06-05

Az egerszalóki fürdőt és környékét 2002-ben megvette egy cég, és monstre beruházásba kezdett, aminek 2005-ben kellett volna befejeződnie, de még mindig leginkább csak a rombolás látszik belőle - írja az Index.

A hatvanas évek végén Egerszalókon kőolajat keresve fúrásokat végeztek. Az egyik kútból kiváló minőségű termálvíz tört a felszínre. A helybéliek a helyi téesz segítségével építettek egy medencét, ami éjjel-nappal nyitva tartott, ezért a kilencvenes évek végére közkedvelt afterpartihellyé is vált.

Az egerszalóki fürdőt és környékét 2002-ben megvette egy cég, és monstre beruházásba kezdett, aminek 2005-ben kellett volna befejeződnie, de még mindig leginkább csak a rombolás látszik belőle.

A fürdő állítólag egy ideje már 90-95 százalékban kész van, ehhez képest a látványterveken vadítóan festő luxusszálló a valóságban csak félig készült el, és jelenleg nem is nagyon dolgoznak rajta. A régi underground törzsközönséget pedig mára jellemzően a busszal odadeportált termékbemutatósok váltották fel.

Aki az egerszalóki termálfürdőhöz ér, láthatja: óriási a káosz, mindenbe (parkoló, utak, medencék, patakmeder) belekezdtek ugyan, de aztán mindent félbe is hagytak.A mutatóba szánt három medencét, amiket most a 800 forintos napijeggyel élvezhetünk, ugyan megépítették, de műanyag csövekből folyik beléjük a víz, az aljuk véresre horzsolja a térdet, és nincs hozzájuk vizesblokk se. Csak két toi-toi és két igénytelen csőből folyó forrásvíz, nem éppen higiénikus, hogy fürdés után az ember nem tud normálisan lezuhanyozni. De a víz tényleg isteni, pár óra ázással egy napra garantáltan feltölt energiával, és a mostani körülmények állítólag csak ideiglenesek.

A fürdő régen éjjel-nappal nyitva tartott, mára ebből annyi maradt, hogy a hurka-kolbász-hot-dog kínálatú büfékonténer mellett az egyik medence éjjel egyig üzemel. Releváns információ híján a látogatók a büfést vagy az úszómestert faggatják a helyzetről, de ők sem tudnak semmi konkrétumot.

Az egerszalóki polgármester, Tőgyi Gábor idén június 15-re ígérte a 17 hiperszuper medencéből álló gyógyfürdőrész próbaüzemre való átadását, addig viszont a szálloda építése áll. Kiderült, ennek az az oka, hogy egy, a folytatáshoz szükséges kereskedelmi banki hitelt még nem kaptak meg a beruházók, mert a bank a gyógyfürdőrészleg átadását szabta feltételül. A helyszínen nem úgy néztek ki a dolgok, hogy pár hét múlva bármit is át tudnának adni, vagy ha mégis, közvetlenül mellette még jó darabig építkezni fognak. Annak idején azt ígérték egyébként, hogy a gyógyfürdő 2005 novemberére elkészül.

Régen jobb volt

"Régen is prosztó volt, de legalább jó volt" - állapította meg a fürdő körüli szomorú valóságot egy kollégánk, aki még a hőskorszakban látogatta, és most viszontlátva szinte fel sem ismerte. Csak reménykedni lehet, hogy egyszer valaki tényleg rendbe teszi a környéket. Ha egyszer fel is épül, olyan drága lesz, hogy a most itt ejtőző reumás nyugdíjasok a közelébe se mernek majd jönni. "Ennek is csak mi isszuk meg a levét, valaki meg meggazdagszik" - sopánkodott az agyvérzéses férjével regenerálódni idejáró térdbeteg néni a vízben.

Forrás: Index