Tunézia mindig kedvelt nyaralóhelye volt a magyaroknak, idén változások jönnek, ez minden utazót érint

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Tunézia mindig kedvelt nyaralóhelye volt a magyaroknak, idén változások jönnek, ez minden utazót érint

Feltöltve: 2020-03-02

Tárt karokkal várja a magyar vendégeket az észak-afrikai ország, amely a nemrég történt kormányváltás ellenére továbbra is stabil, békés ország maradt.

Hogy mennyire fontos piac az arab ország számára Magyarország, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már folynak is a tárgyalások egy Budapest-Tunisz közvetlen repülőjárat nyár eleji beindításáról. A szándék komolyságát jelzi, hogy az idei budapesti Utazás Kiállításon ismét saját standdal állított ki az ország, a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatót Raja Ammar, a magyarországi tunéziai képviselet vezetője nyitotta meg, de az eseményen felszólalt Sania Ilhem Ammar nagykövetasszony is, sőt a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgató helyettese, Jamel Buzid is Budapestre utazott ez alkalomból. Ami már most bizonyos, hogy Budapestről kedden és pénteken indulnak charter gépek a napfényes Tuniszba, illetve Djerbára.

A turizmus a tunéziai gazdaság egyik fő motorja, tavaly 9,3 millió turista volt kíváncsi az ország természeti és kulturális kincseire. Most a döntéshozók a tunéziai szállodák csillagbesorolásának átalakításán dolgoznak, amely segítségével könnyebben eligazodhatunk és biztonságosabban választhatunk megfelelő kategóriájú szálláshelyet Tunéziában.

Tunézia repülővel Budapesttől alig 2 órányira található a tömény egzotikával fűszerezett afrikai kontinensen. Itt nyújtózik a Szahara végtelen homoktengere, partjai mentén finom homokos strandokat és kristálytiszta tengert találunk, az ország gazdag történelmét a pun és a római korszak emlékei, Kairouan és Sousse óvárosa vagy a mór stílusú Sidi Bou Said bizonyítják.

Pozsonyi Annamária